Home    ::    Over ons    ::    Assortiment    ::     Zakelijk    ::     Service    ::      Contact

Home Over ons Assortiment Service Contact

WinterhardeOlijf © 2011-2013 | Algemene voorwaarden |  Contact  |  Partners                              Designed by LARS Webdesign   

Zakelijk

BESTE KOOP: €165,-

Assortiment Olijfboom

Verzorging

De verzorging van een olijfboom is helemaal niet zo lastig als veel mensen denken. Het is dan wel een boom die van nature uit het warme mediteraanse gebied komt maar als men denkt om een paar aandachtspunten is het een sierraad voor de Nederlandse tuin.


Temperatuur.

Een olijfboom houdt van milde winters en droge zomers maar ook in het Nederlandse klimaat doet hij het prima. De olijfboom is winterhard tot een tempratuur van -15⁰ maar kleine dunne takjes kunnen bij -5⁰ al afsterven. Dit is geen probleem, in het voorjaar de afgestorven takjes wegknippen en de olijfboom zal snel weer uitlopen.


Grondsoort.

De olijfboom groeit het best in voedzame grond, de ideale grondsoort is kleihoudende grond maar hij gedijt op elke grondsoort. Bij aanplanting adviseren wij de grond te vermengen met kleikorrels of compost om de grond luchtiger te maken om de wortelgroei te bevorderen.


Water geven.

Of de olijfboom nu in een pot of in de volle grond gepland is voor beide geldt: De grond van de olijfboom mag nooit uitdrogen maar ook niet te nat zijn. Een olijfboom in de volle grond wortelt diep dus zeker in Nederland zou uitdroging niet snel voorkomen. Om te natte grond te voorkomen is het raadzaam om onderin het plantgat een laag van 10cm kleikorrels of grind aan te brengen zodat het water goed weg kan.


Snoeien.

In principe is het niet nodig de olijfboom te snoeien maar kan indien gewenst in vorm worden gesnoeid. Wel is het aan te raden om dode takken weg te knippen zodat en nieuwe takken groeien wat de boom een mooie volle kroon geeft.


Bemesten.

Als de olijfboom in voedzame grond staat is het in de wintermaanden niet nodig om de olijfboom te bemesten. In de groeiperiode van de lente en zomer adviseren wij om maandelijks langzaam afgevende kunstmest of koemestkorrels rond de stam te strooien (ongeveer een flinke hand vol).


Overwinteren.

Een olijfboom gepland in de volle grond is beter bestand tegen lage temperaturen dan in een pot geplaatste olijfboom. Is de olijfboom in een pot geplaatst, dan is het raadzaam indien dit mogelijk is deze op een vorstvrije plek te laten overwinteren. Is dit niet mogelijk, bescherm de wortels dan door de pot in te pakken met isolatiedoek, jutte of een deken. Bij zeer lage temperaturen raden wij aan om kleinere bomen in zijn geheel in te pakken.