Home    ::    Over ons    ::    Assortiment    ::     Zakelijk    ::     Service    ::      Contact

Home Over ons Assortiment Service Contact

WinterhardeOlijf © 2011-2013 | Algemene voorwaarden |  Contact  |  Partners                              Designed by LARS Webdesign   

Zakelijk

BESTE KOOP: €165,-

OudAssortiment olijfboom

Olijfboom vorstschade

Heeft uw olijfboom last van vorstschade? Snoei  zo snel mogelijk de dooie takjes eraf.  De kans is groot dat door de vorstschade de blaadjes bruin worden en van de olijfboom afvallen. Dit betekent niet direct dat de olijfboom dood is. Wanneer de olijfboom het door vorstschade zwaar heeft, laat hij als eerst zijn blad los. Hierdoor kan hij zich richten op zijn vitale delen zoals de wortels van de olijfboom.

Om er zeker van te zijn de vorstschade de olijfboom niet fataal is geworden, kunt u het beste de pot van de kluit verwijderen om de wortels te kunnen bekijken. Kantel (indien mogelijk) de olijfboom op zijn kant en probeer de pot te verwijderen. Wanneer de wortels zichtbaar zijn, zoek dan naar nieuwe witte wortels. Dit hoeven geen dikke wortels te zijn, maar kleine dunne wortels kunnen voor de olijfboom genoeg zijn om er uiteindelijk weer bovenop te komen. Als de olijfboom  geen blad heeft door de vorstschade, heeft hij ook minder water nodig, let daar op!

Om vorstschade te voorkomen is het aan te raden de olijfboom vorstvrij te laten overwinteren. Dit behoort niet altijd tot de mogelijkheden, zorg er dan in ieder geval voor de wortels niet kouder kunnen worden dan -15 graden celsius.