Home    ::    Over ons    ::    Assortiment    ::     Zakelijk    ::     Service    ::      Contact

Home Over ons Assortiment Service Contact

WinterhardeOlijf © 2011-2013 | Algemene voorwaarden |  Contact  |  Partners                              Designed by LARS Webdesign   

Zakelijk

BESTE KOOP: €165,-

OudAssortiment olijfboom

Olijfboom Snoeien

Het snoeien van een olijfboom is erg gemakkelijk. In principe bepaalt u zelf wat u snoeit, houd daarbij rekening met een aantal simpele spelregels:

Begin pas met snoeien na de winter, de olijfboom heeft dan weer energie om nieuwe takken en nieuw blad aan te maken. Het snoeien van de olijfboom kan in principe het gehele groeiseizoen, maar het heeft toch de voorkeur om vooral in het voorjaar “de schaar” er in te zetten. Het is beter om te voorkomen om met open geknipte takken te winterperiode in te gaan, de olijfboom zal namelijk de takken weer aan willen laten groeien, maar eigenlijk heet hij zijn energie ergens anders voor nodig tijdens de winter.

Snoei bruin blad en “dood” hout (de dunnere takjes) gelijk weg. Is er door de vorst schade ontstaan in de zin van bruin blad en afgestorven dunnen takjes? Deze kun je het beste gelijk weg snoeien, zodat de olijfboom direct kan beginnen met het aanmaken van nieuwe takken en nieuwe bladeren.

U bepaalt zelf in welke vorm u de olijfboom snoeit. Wilt u dat de stam mooi zichtbaar blijft? Snoei dan vooral de laaghangende takjes weg. Wilt u dat de olijfboom niet te hoog groeit? Dan kunt u de langere uitlopers weg snoeien.


Kijk hier voor algemene verzorgingstips hier.